När vi var i Köpenhamn

Mer Köpenhamn! Tänkte visa hur det såg ut när vi bland annat besökte Glyptoteket. För er som inte vet så är Glyptoteket ett stort skulpturmuseum mitt i Köpenhamn. Jag som är en sucker för gamla skulpturer trivdes ju kan man säga. Fotade ändå inte jättemycket här inne pga hade ett kamerabatteri som var lite svajigt och hade glömt laddaren hemma i gbg såklart.

Men alltså kolla på det här. Precis när man kommer in så är det som ett stort växthus. Fast i mycket ballare miljö än de vanliga plastiga husen man brukar förknippa växthus med.

Bara den här monsteran? Längtar tills om hundra år när min har blivit lika stor.

Kallar denna bild Söt pojkvän bland växter

Men mest av allt kollade vi på sånt här. Alltså blir helt hänförd av sådana här skulpturer. Pluggar ju konstvetenskap nu och är speciellt taggad på att nörda ner mig i just sånt här.

Arkitekturen var ju inte att leka med heller. Kan inte förstå att jag har missat det här stället helt när jag varit i Köpenhamn tidigare? Åk hit om ni är i stan, det ligger precis vid centralstationen så det är jättenära centrum.

Plåtar arkitekturen med min polaroid och har stans äckligaste hår.

Obs vill bara påpeka att det inte bara var sunshine and butterflies. Precis när vi hade kommit ut och skulle gå och möta upp våra kompisar fick jag världens största ångestpåslag och satt och grinade i en kvart ungefär. Vi åkte istället runt i stan och kollade i lite butiker och åt på street food market igen. Så kan det gå hörni.

Hur som helst! Dagen efter beslöt vi oss för att testa Gröd igen, fast denna gång i Torvehallerne. Inte riktigt lika imponerad av Torvehallerne som av Street food market pga det visade sig vara mer en saluhall än food market. Jaja, vi åt till slut risotto med någon svamp och massa parmesan. Hur god som helst, åk hit också. Borde kanske göra en köpenhamnsguide? Vore det något kanske?